iPhone 8'in dock'u yeni iPad'inkine benzeyebilir

iPhone 8'in dock'u yeni iPad'inkine benzeyebilir

Apple'ın tanıtım tarihi yaklaşmakta telefonu iPhone 8 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre iPhone 8'in dock bölümü yeni iPad’inkine benzeyebilir.

Yaklaşan iPhone 8 hakkındaki tüm söylentiler, Apple'ın , Home düğmesini kaldırdığına, ekranın üst kısmında kamera ve sensörler için bir boşluk açıldığına ve cihazın kullanıcı arayüzünü değiştirilidğine işaret ediyor.

Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple'ın genellikle Home düğmesine atanan işlevselliğin yerini almanın yollarını aradığını ileri sürerek, bu değişikliklerin nasıl ve tam olarak uygulanabileceği konusunda yeni bir rapora sahip. Bu işlevler arasında ana ekrana dönüş, çoklu görev arayüzünü açma ve Siri’ye erişim bulunuyor.

Gurman'ın iPhone 8 kullanıcı arayüzü için öngördüğü şeyler şu şekilde:

Dock: Yaygın olarak kullanılan uygulamalar yepyeni bir arayüzle, iOS 11'in iPad sürümünde olduğu gibi yeni bir arayüz ile yeniden tasarlandı. Bağlantı noktasının altında "Home düğmesi yerine ince bir yazılım çubuğu" olacak. Kullanıcılar telefonunu açmak için ekranın ortasından yukarı doğru sürükleyebilir veya bir uygulamada çoklu görev işlevini başlatmak için aynı hareketi kullanabilir.

Çoklu görev: Bu arayüz, geçerli iPhone'larda kullanılan kart yığını karşısında, hızlıca kaydırılabilen bağımsız bir dizi kart gibi görünecek şekilde yeniden tasarlandı.

Durum çubuğu: Çentiğin her iki yanında iki "kulağa" bölünecek. Sol tarafta zaman gösterilecek, sağ tarafta ise hücresel ve Wi-Fi bağlantı ve ayrıca kalan pil durumu göstergesi yer alacak. Olsun ya da olmasın, Apple durum çubuğunu siyah yaparak bunu gizleyebilir. Gurman ise bu bölümü kullanacağını söylüyor. Sızan görüntüler, uygulamaların en tepesinde, açık şekilde görünen ve siyah renkli olmayan bir arka planın varlığını gösteriyor. Durum çubuğunun da "eldeki göreve göre değişecek "olduğu bildirildi, ancak tam olarak nasıl çalışacağı belli değil.

iPhone 8'in dock'u yeni iPad'inkine benzeyebilir

Elbette, bu sadece bir söylenti olsad da iPhone 8'in son kullanıcı arayüzü, yukarıda belirtilenlerden farklı şekillerde olabilir. Bununla birlikte, bu yeniden tasarlanmış arayüz için bazı kanıtlar var. Geliştirici Steve Troughton-Smith'in Twitter'dan paylaştığı fotoğraf Gurman’ın kaynaklarıyla örtüşüyor. Troughton-Smith’in fotoğrafı yenilenen durum çubuğu ve dock’un nasıl görüneceğini gösteriyor.

Eğer bu doğruysa, bu değişiklikler sadece iPhone 8 için uygulanacak. Apple'ın bu telefonun yanı sıra iPhone 7 ve 7 Plus’ın takipçisi olacak iki yeni model daha çıkaracağı söyleniyor. iPhone 8’in yurt dışı fiyatının 999 dolardan başlayacağı belirtiliyor. Bu telefonun ön kamerasının yüz tanıma özelliği sayesinde telefonun kilidini açma ve ödemeleri doğrulama gibi işlemleri yerine getireceği söyleniyor.
Print Page
Reklam

İlgili Yayınlar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder