Youtube Seo ile Videonuzu Üst Sıralara Taşıyın

Youtube Seo ile Videonuzu Üst Sıralara Taşıyın

Youtube’un 2. en büyük arama motoru olduğunu hepimiz biliyoruz.  Ancak buradan trafik almak o kadar da kolay değil. Problemlerimizden bir tanesi Youtube’a 1 dakikaya yaklaşık olarak 100 saatlik video eklenmesi ve bizim videomuzun bu videolar arasından nasıl sıyrılıp üst sıralara yerleşeceğidir.

Öncelikle Youtube seo ile Youtube’dan trafik almak için ekleyeceğimiz videonun aranma hacmi olması gerekiyor. Aranma hacmi yüksek olan videoları şu şekilde sıralayabiliriz.

➤ Nasıl yapılır videoları ( Mercimek çorbası nasıl yapılır?)
➤ İnceleme videoları ( Iphone 6 incelemeleri)
➤ Öğretici videolar ( Wordpress nasıl kurulur?)
➤ Spor veya fitness ile ilgili videolar ( Kickboks videoları)
➤ Komik videolar
➤ Film dizi fragmanları
➤ Müzik videoları
➤ Güncel olaylar

Aranma Hacimlerini Ölçme:

Yukarıdaki konulardan bir video oluşturduk ve bu videonun aranma hacmi olup olmadığını Google Keyword Planner’dan öğrenelim. Google Keyword Planner’a girip mercimek çorbası nasıl yapılır diye arattığımızda Google aranma hacmini görmekteyiz. Google’da aranma hacmi yüksekse Youtube’da da yüksek olduğunu düşünebiliriz. Ayrıca Google Trends’in yeni özelliği ile Youtube videolarının trendlerini Google Trends’den takip etmemiz de mümkün. Özgün video oluşturmak için ise stüdyo kiralayabilir, bir editörle çalışabilir bütçeniz küçükse telefonunuzla bile video oluşturabilirsiniz.

Unutmayalım ki videonuz kötüyse ne kadar optimizasyon yaparsanız yapın videonuz üst sıralarda çıkmayacaktır. Videonuzda insanları etkileyebilecek veya aradıklarını onlara verebilecek videolar üretmelisiniz.

Peki Videonuzun İyi Olup Olmadığına Youtube Nasıl Karar Verir?

Bazı etkenler şunlardır:

➤ Videonuza yapılan yorumlar (Yorumlara cevap verip etkileşim yaratın)
➤ Kanalınıza üye olan kullanıcı sayısı (Daha çok üye için kanalınızı güncel tutun)
➤ Videonuzun sosyal medyada yapılan paylaşımları (Sosyal medyayı aktif olarak kullanın)
➤ Favorilere ekleme (Videonuz etkileyici olursa kullanıcılar daha sonra da izlemek için favorilerine ekler.)
➤ Videonuzun görüntü kalitesi (Görüntü kalitesi iyi olan videolar hem kullanıcılar hemde Youtube tarafından sevilir.

Bonus:

Youtube’da gözlemlediğimiz bir diğer sıralama faktörü de videonun uzunluğudur. Uzun videoların kısa videolara göre üst sıralarda daha çok yer aldığını gözlemlemekteyiz. Videonuzun en az 5 dakika olması gerekmektedir.

Videomuzu Hazırladık Şimdi Upload Aşamasında Neler Yapmamız Gerektiğini Öğrenelim:

Dosya İsmi:

Yine mercimek çorbası nasıl yapılır örneğinden yola çıkalım. Bu anahtar kelimede üst sıralara çıkmak istediğimizi düşünürsek video ismimizin mercimek_corbasi_nasil_yapilir_video.mp4 şeklinde olması şansımızı arttıracaktır.

Video Başlığı:

Video başlığımız da çıkmak istediğimiz anahtar kelimeyi başa koymamız şansımızı arttıracaktır. Örneğin: “youtube seo” kelimesinde çıkmak istiyorsak video başlığımızın Youtube Seo: En Doğru Teknikler şeklinde olabilir.

Video Açıklamaları:

Video açıklamaları sıralamalarda en önemli faktörlerden bir tanesidir. Youtube botları videoları izleyip yorum yapamayacağı için video açıklamalarını da kullanarak sizin sıralamalarınızı ve hangi kelimelerde çıkacağınızı belirleyeceklerdir. Videonuzu websitenizde de yayınlıyorsanız linkinizi videonuz sıralama aldıktan sonra en üst bölüme koyup farklılık yaratabilirsiniz. Bu sitenize için de backlink değeri katacaktır. İlk 25 kelimede anahtar kelimenizi 1 defa geçirebilirsiniz. Kesinlikle açıklamalarda anahtar kelimeleri ardarda sıralamayın kullanıcı tarafından okunabilir videoyu anlatan en az 250 kelimelik bir yazı hazırlayın. Anahtar kelimenizi ilk 25 kelimede 1 kez geçirdikten sonra devamında ise 2-3 kez daha geçirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde yazdığınız açıklama videonuzun Youtube’a spam olmadığını anlatacaktır.

Etiketler:

Youtube etiketlerindeki amaç sizin yazdığınız etiket ile aynı etikete sahip bir video olunca ilgili videolar kısmında o videoyu çıkartması şeklindedir. Tabii başka videoyu izleyen kullanıcı da sizinle aynı etikete sahipse ilgili videolarda sizde çıkacaksınız. Ufak bir tüyo da verelim rakip kanalınızın etiketini videonuz da kullanırsanız rakibinizin videolarında ilgili videolar kısmında daha çok çıkma şansınız olacak ve daha çok gösterim alacaksınız.

Videolarınızın Gösterim Almasını Sağlamak:

Videolarınız ne kadar optimize edilirse edilsin gösterim almadan üst sıralara çıkması neredeyse imkansızdır. Youtube gösterimleri de üst sıralarda çıkmak için çok önemlidir. Ancak doğal olmayan yollardan alınan gösterimlerde, videonuzun Youtube’dan kaldırılmasına neden olabilir. Videonuzu sosyal ağlarda paylaşarak, blogunuz veya sitenizde videonuzu yayınlayarak, email de imzanızda kullanarak kısacası gerçek kullanıcılar çekerek videonuzun izlenmesini sağlamalısınız.

Thumbnail:

Youtube videolarınız için seçeceğiniz thumbnailler de CTR’ı arttıracak ilgi çekici videoyu anlatan, videonun en güzel yerlerinden biri olmalıdır. Bu sayede CTR’ınız artar ve daha çok gösterim alabilirsiniz.

Ayrıca kanalınızdaki farklı videoları da izletmek için Youtube’un fazla kişinin kullanmadığı Youtube Suggested Videos özelliğini kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu özellik videonuzun oynarken en son yüklediğiniz veya istediğiniz videoyu Youtube önerir ve daha çok gösterim alırsınız. Bu özelliği Youtube hesabınızdaki Kanallar/Öne Çıkan İçerik bölümünden aktif edebilirsiniz.
Print Page
Reklam

İlgili Yayınlar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder