Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Bisikletleri hariç tutarsak, tatilcilerin Kopenhag'a geldiklerinde ilk fark ettikleri şey, yiyeceğin, özellikle de iyi yiyeceklerin pahalı olduğudur. Peki, bu "Yeni Nordik" mutfağının iyi yemeklerini etrafa para saçmadan nerede yiyebileceksin? Kopenhag'daki bu 8 lokanta ve restorana bir şans vermeyi dene.

1. Aroiidee

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Eğer tatil bütçen Kiin Kiin'in ateş pahası Michelin ziyafetlerine ve fiyatlarına yetişemiyorsa ama canın yine de kaliteli Tayland yemeği yemek istiyorsa, Kiin Kiin'in hemen kapı komşusu olan Asya bistrosu Aroiidee'yi deneyebilirsin.

İki yerin de işletmecisi aynı kişiler ve her ne kadar kardeş restoran biraz daha deneysel ve gösterişli olsa da, Aroiidee'nin spesiyali kırmızı köri yemeği o kadar enfestir ki, ünü bütün Kopenhag'a yayılmıştır.

Loş ışıkları, yakın oturma planı ve otantik Asya iç tasarımıyla, bu hareketli Tayland bistrosu, gece dışarı çıkmadan önce veya hemen sokağın başındaki sinemada romantik bir film izlemeye hazırlık olarak harika bir duraktır.

2. La Galette

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Bazı yerler insanı anında iyi hissettirmeyi başarır. Bu küçük Fransız krep restoranı da onlardan birisi.

Dar, grafitilerle kaplı bir geçidin arkasındaki bir ara sokakta saklı bu mekânı özellikle aramadığın sürece fark etmen oldukça zor. İçeride ise iki Fransız tarafından işletilen küçük ve sevimli bir restoran bulacaksın.

Restorandaki kreplerin Breton'dan getirtilen organik karabuğdayla hazırlandığını da ekleyelim.

Restoranda sunulan krepler somon, ratatuy (Fransız sebze türlüsü), peynir gibi çeşitli leziz dolgu malzemeleriyle servis ediliyor.

Mekânın hoş bir avlusu da var ve iyi havalarda şehrin içini gezerken bundan daha iyi bir öğle yemeği molası yeri bulamazsın.

3. District Tonkin

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Hanoi'ye kısa bir seyahate ne dersin? Yeni açılan konsept restoran District Tonkin'in kapısından içeri adımını attığında, kendini bir anda Vietnam'ın hareketli sokaklarında bulacaksın ve burnunu da kişniş ve zencefil kokuları dolduracak.

Hoş bir zevke sahip, endüstriyel iç tasarımı rahat sokak yiyeceği atmosferiyle birleştiren District Tonkin'de, bol yağlı enfes sandviçlerinden banh mi (marine edilmiş etler veya tofu, biberli sos, taze soğan ve bolca taze kişniş) yerken, özenle seçilmiş Asya sanat eserlerine, yemek kitaplarına ve ev dekorasyonu objelerine göz atabilirsin.

Bu kadar muhteşem bir iç tasarım, bu kadar lezzetli sandviçlerle bir araya gelince, sadece her gün burada yemeyi istemeyecek, buraya taşınmayı isteyeceksin!

4. Madglad

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Yemek aşkı ve çıtır çıtır ekmeklerle hazırlanan, istediğin yerde yiyebilmen için özenle paketlenen lezzetli yemekler sunan Madglad, porsiyon boyutları gayet iyi olan, bütçe dostu fiyatlara sahip gerçekten şık bir paket servis restoranı.

Günlük spesiyali ve vejetaryen alternatifi de bulunan restoranın esin kaynağı geleneksel Danimarka mutfağı olsa da, birkaç modern ve uluslararası rötuşla menüleri zenginleştirilmiş.

Sıra dışı ve kompakt iç tasarım, sosyal bir kişiliğe sahip herkesin evinde hissetmesini sağlayacak kadar samimi ve hoş bir ortam yaratıyor. Madglad'ın dünyaya mutluluk getiren bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

5. Grod

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Yanında bir kaşık getir ve kendini açık fikirli olmaya zorla. Grød, Danca'da yulaf lapası anlamına geliyor ve yulaf lapası hayatlarımıza geri döndü diyebiliriz.

Yulaf ezmesi artık uzak bir çocukluk hatırası değil; günümüzde hipster gençlerin yaşam enerjilerini sağlayan tam tahıllı bir öz. Bu deneyimin en önemli parçalarından biri de, kafanı bulamaca gömmeden önce yerel çiftlik ürünlerini tercih ettiğinden emin olmak.

Böylece, dokusu ve üst malzemelerine gösterilen büyük itinayla birlikte, yeni modern ve geliştirilmiş haliyle yulaf lapası adeta rönesansını kutluyor. Bizim tavsiyemiz, kavuzlu buğday lapası ve yanında da kuşburnu hoşafı ve karamelize kabak çekirdeği. Enfes!

Restoranın konseptine İtalyan risottoları, Asya lapaları ve meyveli lapalar da dâhildir. Seveceğini düşündüğümüz Jægersborggade caddesini gezerken buraya uğramak senin için hoş bir sürpriz olabilir.

6. Ahaaa

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Norrebro'da büyük bir Arap topluluğu yaşıyor ve sayısız falafel ve shawarma restoranı bulunuyor. Ancak, her nedense, kaliteli ve özgün Orta Doğu yemekleri bulmak biraz araştırma gerektiriyor.

Bu araştırma sonucunda bulacağın yerlerden biri de Blågårdsgade'deki Ahaaa'dır.

Kopenhag'daki en iyi falafel sandviçini burada bulabilirsin ve dışarıdaki masalar da bu lezzetin tadına bakmak için ideal ortama sahiptir.

Ahaaa'da ayrıca oldukça leziz shawarmalar, humus, bakla, menakiş ve sayısız başka Orta Doğu lezzeti var. Her şeyin ev yapımı olduğu restoranın cana yakın çalışanları da salatalık ve turp turşusu konusunda oldukça cömertler. Enfes!

7. Rub & Stub

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

Yiyecek endüstrisindeki fazlalıkları ve süpermarketlerin estetik nedenlerle reddettiği atılacak ürünleri kullanarak, bu “tuhaf boyutlardaki” ürünleri lezzetli yemeklerinde kullanan Kopenhag'daki ilk restoran olan şehir içindeki Rub & Stub'a vicdanın rahat olarak gidebilirsin.

Hem kültür evi, hem de sinema olan Huset i Magstræde binasının ilk katında gözlerden uzak bir yer seçmiş bu gönüllülerin yardımıyla işleyen restoranı bulmak biraz zor olabilir ama sakın pes etme!

Artan malzemeler şefler tarafından muhteşem bir şekilde değerlendiriliyor, servis inanılmaz ve ortam da hoş olmanın ötesinde. O yüzden günü kucaklamaya bak – başka ne zaman bir yandan yemek yerken, bir yandan da önemli bir projeyi destekleme fırsatı bulabilirsin!

8. Foderbraettet

Kopenhag'da Ne Yenir? Bütçe Dostu Kopenhag Restoranları

"Uyku tulumundaki kel Fransız" belki kulağa o kadar da iştah açıcı gelmiyor olabilir ama karar vermekte acele etme. Bu tanım, Danimarkalıların en sevdikleri fast food olan sosisli sandviçe verdikleri sayısız addan biridir.

Son zamanlarda, bu mütevazı yiyecek adeta bir lezzet Rönesansı geçirdi ve ekmek, sosis ve ek malzemelerden oluşan klasik tarifinin üzerinde düzenlemeler yaparak birbirlerine meydan okuyan restoranlar ortaya çıkmaya başladı.

Bunlar arasında en deneysel yol izleyenlerden biri olan Foderbrættet, tempura hamuruyla kaplanmış morina balığından yapılan sosisin üzerine su yosunu serpilerek hazırlanan sosisli sandviçler gibi alışılmadık yenilikler yaratıyor.

Sosislini yanında bir içecekle mideye indirip, aldığın kalorileri aşağıdaki dans pistinde yakabilirsin.

Print Page
Reklam

İlgili Yayınlar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder